3 februari 2014

495 - 1994 - Kavledags

En av de sista kavlarna när den det var Nilsson - Öhgren - Johannesson som stod för farthållningen. Det dröjde inte länge förrän de flesta hade lämnat in och ut och gladde andra delar av landet... allt har sin tid och tack för det... men kanske lite till blev det.

4:a blev vi och med jämnt fördelade sträckmålgångar. Det verkar som om sträckorna 2 och 3 var kortare, det måste varit årets nymodighet.

youtube - kolla 8:30 in i filmen... Zacke som bäst.
2 kommentarer:

 1. DM kavlen 94 i OK Tyringes regi bjöd på lite nymodigheter.
  TC ute i skogen långt från närmaste fasta strömkälla. Vi förlitade oss på mobila elverk, och det fungerade bra redan då.
  Mellansträckorna var av kortdistanskaraktär ( medeldistans var ännu inte uppfunnit) . Detta för att locka fler lag. Över 300 lag kom till start.
  I H21 var det hård kamp ända in . Vid varvningen på sista och 3 kontroller kvar var Pan ( Jörgen Olsson) och FK Göingarna ( Grankvist) tillsammans.
  Tyvärr var slutdelen gafflade och olika långa vilket gjorde att Pan vann. HSOK fick nöja sig med 4:e plats 7 min efter täten och strax efter ett hårt satsande HOK.
  Skogen var högstammig granskog i gropterräng som ägdes av en gammal odalman Karl-Ivar, vars livsuppgift var att vårda skogen. Han gjorde fina små stigar i skogen, allt höggs för hand och det fanns inte en gren på marken. Nu är Karl-Ivar borta liksom hans fina skog som är ersatt av hygge och planteringar.
  Det vi också minns i OK Tyringe var vilket jobb det var att trycka alla banor med mulle med alla dessa gafflingar.

  SvaraRadera
 2. Det där med att Pan hade en något gynnsammare gaffling minns jag mycket väl och hur besvikna de var i Göingarnas lag...

  SvaraRadera