26 maj 2014

Epilog...

Just det... då var det färdigt. Jag utlämnar några få miniknat-kartor eftersom jag anser att det får någon annan ta med i framtiden.

Fast visst har det varit en rolig resa genom alla år med massor av tävlingar och happenings.

Sammanfattningsvis över 600 kartor under 38 år, antagligen över 100 kavlar, ett 50-tal nattövningar, ett 50-tal läger, ett 50-tal segrar, några terränglopp, några felstämplingar, några brutna lopp, antagligen över 10000 mil i bilar och bussar.

Det sägs att man ska träna i 10000 timmar för att bli bäst... jag nådde upp till kanske 4000-5000 timmar, så riktigt bäst blev jag aldrig och hade kanske aldrig ambitionen att bli det. Men, det var kul när man kunde hänga med på allvar vilket hände ett antal gånger. Framför allt vårsäsongen 1994 och 10-Mila 1993 när jag antagligen var i täten med bara 1 kilometer kvar...
Har jag fuskat... jo, det har jag. En kavle i H16 när banan gick i åtta och jag navigerade helt fel och kom till fel kontroll som jag skulle ha senare... ingen kontrollant på den tiden.
Har jag fått fula priser... japp!
Har jag fått några bra priser... antagligen.
Har jag några kvar fortfarande? Antagligen bara den lilla pallen som som jag fick vid DM-segern i H10 som numera står i hallen och används flitigt vid skopåtagningen av en ny generation. Sen finns det nog en låda med plaketter i källaren...

Vilka kartor var bäst?

- Träningskartan Hemmeråsen från Idrelägret 1994
- Jukola 2004
- 5-dagars 2009, etapp 3 vid Hundfjället

... och antagligen någon mer.

Tackar och bockar!

/Ulf
4 kommentarer:

 1. Hjärtligt TACK för en underbar nostalgisk resa som jag hade förmånen att få följa på nära håll! Många glada minnen och märkliga episoder har dykt upp under resans gång. Själv förbannar man sig att man inte har sparat alla sina kartor från sin karriär som startade i Nykroppa med seger i YP i mitten på 50-talet!!! (det har bara blivit ytterligare en - Sen C i Järfälla!!!)
  Tack Ulf
  Nisse J

  SvaraRadera
 2. ...tänk vad en karta kan berätta!

  SvaraRadera
 3. Stort Tack för en mycket intressant och fascinerande återblick i orienteringens värld.
  Har själv sprungit snart i 50 år och snittat 40 tävlingar varje år.
  Har dessutom sparat alla kartor. Har därför deltagit i de flesta tävlingar och har verkligen uppskattat dina komentarer från de olika arrangemangen.
  Du är välkommen till årets Fyrklubbs i Kampholma 30 augusti där du varit och kämpat för många år sedan.
  Glada hälsningar från "Tyringenörden"
  PS! De yngre i klubben kallar mig nörd när man börjar berätta gamla minnen"

  SvaraRadera
 4. Härligt! Hoppas det kan dyka upp någon karta i framtiden igen.

  SvaraRadera