18 september 2012

2 - 1977 - Följeklass... på Kullamannens eget berg

Förr var allt så strukturerat och det manuella arbetet stort och gediget. Det är lätt att man glömmer hur många timmar som spenderades med pennan och pärmarna under den skrivbordslampan som man idag släcker för att skärmen ska synas bättre.
I orienteringsklubbens arkiv finns statistik över alla tävlingar sen tidernas begynnelse... ungefär. En person (Vitalis Andersson om jag minns rätt...) satt i många år och plitade ner resultat från tävlingar runt om i Sverige och även utomlands, om man nu hade varit ute på någon Höst-Öst resa eller liknande.
Denna samling information visar att jag gjorde debut i April 1976 (6 år gammal) på en Direktbana. Tiden 1.42 bär respekt med sig... 1.11 efter segraren. Stort!
Tyvärr finns ingen karta från denna händelse och jag har inget som helst minne av vad som hände, vem som var med. Fast jag antar att denne herre var en av deltagarna: Rialakungen


Vi får ta oss till den 17:e September 1977 för att hitta den första sparade kartan. En följeklass på Kullaberg med stiligt inritad bana... precis som de stora grabbarna.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar